Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Форд Таунус `72 купе

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Форд Таунус `72 купе

Таунуса е 72-ри набор, 2000сс V6, GXL модификация
    Март!

Май!!

ЮНИ!!!

АВГУСТ :

следва...

От: Форд Таунус `72 купе

Ето каква е била и каква трябва да стане

следва...

Коментар

Прилича на мустанг , страхотно купе ! Колега разкажи повече за нея-как се сдоби с машината ,каква е историята и.Май е горяла,предполагам двигател и скорости не са работещи.
      https://www.facebook.com/JDMClassicsBG

Коментар

Каприто и Таунусите наистина са ги смятали за европейските Мустанги! Много са красиви!

Коментар

Браво колега .С радост ще следя темата ти .Пожелавам ти много свободно време и средства за реставрацията на този Форд .Горкия колко време е седял в храстите .Разкажи ни повече. Успех !
          Suzuki Vitara

Коментар

От: Форд Таунус `71 купе

Благодарско,за хубавите пожелания. Колата не е горяла.Предните калници и капака са чисто нови, защото е претърпяла удар отпред и се е претъркаляла през таван . Това става 1974г. 1000км. преди това колата влиза в България. Както се вижда не е карана много тук.Тогава собственика /39ти набор, международен шофьор/ почва да я прави. Докарва от Германия новите калници и преден капак, заден капак втора употреба, стъкла и доста други части. Тавана е изправен /има още фино доизпъване/, събрана е предницата, до там както я виждате и след това работата е спряла. Мотора със скоростите както и целия салон е разглобен и извън колата. Мотора е спрял на 56000км. Като свалих скоростите от мотора успях да превъртя маховика с ключ наръка. Дядото е положил доста грижи за да го запази в отлично състояние.Извадихме го от гаража изпод 5 одеяла, където е пазен от самото начало на ремонта през 74. Колата е била в същия гараж до 2004 или 2005 не съм сигурен. След това я дава на един пич за 300лв. капаро, който уж ще я прави, изтеглят я и я оставят на мястото от снимките . И така до март 2010г. когато я видях. Не ми даваха инфо за собственика нито я продаваха. Чак август успях да го издиря дядото и да я прехвърлим. Документите са изрядни, данъци и тн. . И така в тези години се губят чисто нова решетка, мигачи, стопове и малки но важни лайснички и емблеми . Общо взето това е историята . Следва да намеря свестен майстор да я направи, защото пред панелката ще е трудно да я довърша
            Едно аматьорско клипче и някоя друга снимка по колата *00935*
            http://www.youtube.com/watch?v=2yTaUk4BD5E" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Коментар

Попаднал си на запазен екземпляр,това си е направо чисто нова кола ,тъкмо е минала разработката няма ли да ти излезе по-евтино да си намериш някой гараж дали на приятел или под наем и да си я довършиш сам?А и удоволствието ще е по-голямо Поне си спестяваш Задължителния ремонт на мотора и скоростите за толкова стара кола.Успех с реставрацията,ще следим темата с интерес.
              https://www.facebook.com/JDMClassicsBG

Коментар

Ще стане страхотна.Убеден съм.

Коментар

Разкодирах номера на рамата и мотора. Колата се оказа, че е произведена юни 71 .
                  Другото ново е от вчера - видях се с дядото - бившия собственик и ми даде нещо доста ценно, което беще изровил от тавана. Сигурен съм, че ще излезе още нещо, но се разбрахме да поровим заедно .
                  едното е от колата а другото е втора ръка купено преди 100 години

Тези емблемки стоят на задните колонки

Две лайсни за от страни /май няма да ги слагам/

Коментар

Първоначално публикуван от vessomitkov Преглед на мнение
                    ..... Следва да намеря свестен майстор да я направи, защото пред панелката ще е трудно да я довърша.....
                    ...това не е точно така, ама ако имаш желание ще идваш и ще си говорим за реанимация (или реставрация на автомобили) .....
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Във Варна до нашия гараж има едно момче със същия Форд.Почти го е въстановил и скоро ще го подкарва само да му сложат инсталацията и интериора.Двигателя му обаче е по-голям-2,8. Аз имам двигател и скоростна кутия като твоите V6-2000 100к.с. автоматични скорости от Капри ама са на 70000км така че твоите са по запазени.
                      Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                      Дий Снайдер

Коментар

Мда, Благо се казва нали?Оранжево е с две врати, седанче. Много яко става. Далече ми е Варна иначе да съм излетял на там веднага

Коментар

Първоначално публикуван от vessomitkov Преглед на мнение
                          Мда, Благо се казва нали?Оранжево е с две врати, седанче. Много яко става. Далече ми е Варна иначе да съм излетял на там веднага
                          Да ,адашчето се труди усилено.Опънаха кожа на тавана и визията е невероятна.
                          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                          Дий Снайдер

Коментар

Не се отказвай с нетърпение следя темата.

Коментар

Мисля ,че ще му отива тип "Muscle Car" Имаше 2-ма човека бяха ги давали по БТВ и по Хоби ТВ реставрирали Таунус но не мога да се сетя за имената им.Ще опитам да ти намеря информация малко за части.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 287,789 в 18:08 на 26-08-26.

Зареждам...
                              X